Önkéntes Pont


Az Önkéntes pontok feladata, hogy folyamatosan tájékoztatja a helyi önkénteseket és az őket fogadó szervezeteket valamint a társadalmi környezetet az önkéntességről és az ahhoz kapcsolódó témákról, eseményekről. Népszerűsíti az önkéntességet rendezvényeken, fórumokon és egyéni megkereséseken keresztül, valamint önkéntesek és az őket fogadó szervezetek között közvetít, azok összekapcsolásával adatbázis használatán keresztül.

Önkéntes Pont alapszolgáltatásai

 • Önkéntesség népszerűsítése: helyi és kistérségi szinten, programok, akciók, rendezvények szervezése, és  a közvélemény tájékoztatása, azzal a céllal, hogy mind többen tudjanak az önkéntes lehetőségekről, és azok eredményéről.
 • Tájékoztatás: információnyújtás az önkéntességre vonatkozóan felmerülő kérdésekkel kapcsolatban az állampolgárok valamint az állami/önkormányzati-, a non-profit- és az üzleti szektor szereplői számára.
 • Önkéntesek közvetítése: az önkéntes tevékenységre jelentkezők fogadása, segítése, és a fogadószervezetekhez irányítása. Az Önkéntes Pontok egyik fontos tevékenysége, hogy a tevékenykedni vágyók rajtuk keresztül könnyen megtalálják az önkénteseket fogadó szervezeteket.
   
  Népszerűsítés:
  Önkéntességet népszerűsítő programok szervezése, illetve azokban való közreműködés. Folyamatos tájékoztatás a helyi közösség és a média számára, annak érdekében, hogy mind többen tudjanak az önkéntesek és fogadó szervezeteik által megvalósított programok eredményeiről.

Önkéntes Pont - Abony
Az abonyi Önkéntes Pont 2012. október 20-án  kezdte meg hivatalos működését.

Befogadó szervezete a Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület.

Feladatuk Önkéntes Pontként:

 • az önkéntesség képviselete, népszerűsítése és terjesztése
 • önkénteseket fogadó szervezetek felkutatása
 • önkéntesek kiközvetítése a fogadószervezetekhez


Elérhetőség:

Cím: 2740 Abony, Tószegi út 1/b (könyvelőiroda)
Telefon: (06-30) 447-5007

Nyitva tartás:

Hétfő: 14:00 - 16:00
Kedd: 9:00 - 12.00
Szerda: 14:00 - 16:00
Csütörtök: 9:00 - 12:00
Péntek: ZÁRVA