Kinizsi Sportnap

2011. április 13-án negyedik alkalommal rendezte meg az iskola a Kinizsi Nap a Fiatalokért című rendezvényt a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolában. A szervezők a Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület, a Kinizsi DSE, Kinizsi DÖK és a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola volt.

Hagyománnyá vált, hogy a Kinizsiben évek óta rendezünk sportnapot a diákoknak. Egyre jobban bővítettük, ezzel lehetőséget teremtve a középiskolánk és más iskolák diákjainak a közös időtöltésre. Ezen a napon azonban mégiscsak a sporté a főszerep. A diákok csapatokban és egyéni játékban is indulhatnak: futball, kézilabda, röplabda, asztalitenisz versenyeken mérhetik össze tudásukat évek óta, azonban idén fekvenyomásban is indulhattak a diákok. A „részvétel a fő” elv alapján gyakori az, hogy „vegyes” csapatok indulnak, vagyis fiúk és lányok közösen. Idén is meghívtuk az abonyi és a környező iskolákat, így résztvevő volt Abonyból a Somogyi Imre Általános Iskola, Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és első alkalommal a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda És Egységes Gyógypedagógiai  Módszertani Intézmény; vidékről pedig a Ceglédi Református Általános Iskola Tagintézménye, és az újszilvási Széchenyi István Általános Iskola hozott csapatokat a rendezvényünkre.

Az idei évben is megemlékeztünk az iskola elhunyt kollégájáról is, Katona Sándorról, aki a rendezvény megálmodója, motorja és lelke is volt Kinizsi DSE elnökeként.  Tavaly ezt a szerepet Nagy Tibor iskolánk testnevelő kollégája vette át, és az idei évben Vigh Krisztián kolléga szervezte meg az egész napot.

A rendezvényt Dévainé Kazinczy Sára a középiskola igazgatója nyitotta meg, majd a 13. a osztály táncos bemutatója következett. A végzős diákok hihetetlen, akrobatikus elemeket is tartalmazó táncbemutatóval méltón vezették fel a versenyt. Majd az Abonyi Akrobatika Tornaklub színvonalas bemutatójával folytatódott a megnyitó, akik - tavalyi szereplésükhöz hasonlóan - meglepő mutatványokkal kápráztatták el a nézőket. Idén a Power Karate SE – Abony karatésai is bemutatót tartottak.

A tavalyi évhez hasonlóan a gyerekek megismerkedhettek és kipróbálhatták az íjászkodást is a helyi Nagyabonyi Íjászok Hagyományőrző Egyesülete jóvoltából. Ők biztosították a szükséges teljes felszerelést. A diákoknak bemutatót tartottak, és utána ki is lehetett próbálni az íjászkodást.

A versenyszámok folyamatosan 5 helyszínen folytak. Közben a részvevőknek egészségügyi szűrést is tartottak a tavalyi évhez hasonlóan az iskola védőnői, Kengyelné Agócs Marianna és Csizmadia Margit. Ők koleszterin- és vércukorszintet,valamint vérnyomást mértek. Az egészségügyi mérésbe az idei évben bekapcsolódott a Városunk Fejlődéséért Egyesület is. Az egyesület koleszterin- és vércukorszintet, vérnyomást, testzsírtömeget mért. Az egyesület tagjaként jelen volt dr. Tóth Katalin is, akitől személyre szóló orvosi tanácsadást kaphattak az érdeklődők. Különböző szóróanyagokat hoztak magukkal, és az egyesület egészségügyi dolgozói (orvosi asszisztens, ápolónő) prevenciós tájékozató anyagokat adtak.

Közben két üstben főtt a paprikás krumpli és a tea a gimi udvarán.

Mindegyik programon óriási számban vettek részt. A szervezők és a résztvevők is nagyon jól érezték magukat, igazi versenyszellem és lelkesedés is volt az idei sportnapon. Méltó módon emlékeztünk meg Katona Sándorról.

A sportnapot a Kinizsi DSE, valamint önkormányzat anyagi támogatásával valósítottuk meg.

A sportversenyek eredményei:

Asztalitenisz - egyéni

 1. Siklódi Sándor – Abony, Montágh Imre Általános Isk. és EGYMI
 2. Siklódi Márton – Abony, Montágh Imre Általános Isk. és EGYMI
 3. Juhász Viktor – Újszilvás, Széchenyi István Ált Isk.

Labdarúgás

Korosztály: 5. -6. osztály

 1. Abony, Gyulai Gaál Miklós Általános Isk. 5. osztály I. csapat
 2. Abony, Gyulai Gaál Miklós Általános Isk. 6. osztály
 3. Abony, Gyulai Gaál Miklós Általános Isk. 5. osztály II. csapat

Korosztály: 7.-13. osztály

 1. Abony, Kinizsi Pál Gimnázium és SzKI 11.b osztály
 2. Újszilvás, Széchenyi István Ált Isk.
 3. Abony, Gyulai Gaál Miklós Ált. Isk.

Kézilabda

Korosztály: 7.-13. osztály

 1. Abony, Somogyi Imre Általános Isk. 7.-8. osztály
 2. Abony, Kinizsi Pál Gimnázium és SzKI 9. osztály
 3. Abony, Kinizsi Pál Gimnázium és SzKI 10. osztály

Korosztály: 5.-6. osztály

 1. Abony, Somogyi Imre Általános Isk. 6. osztály
 2. Abony, Somogyi Imre Általános Isk. 5. osztály

Fekvenyomás - egyéni

 1. Kertész Benjámin 12. a (Kinizsi Pál Gimnázium és SzKI)
 2. Sándor Martin 11.a (Kinizsi Pál Gimnázium és SzKI )
 3. Békési Csaba 11.b (Kinizsi Pál Gimnázium és SzKI)
 4. Figler Zsolt 10.a (Kinizsi Pál Gimnázium és SzKI)

Röplabda

 1. Abony, Kinizsi Pál Gimnázium és SzKI 13. a osztály
 2. Abony, Gyulai Gál Miklós Általános Isk. 7. z osztály
 3. Abony, Gyulai Gál Miklós Általános Isk. 8. z-b-a

A képekre kattintva megtekinthetik a galériát.

2011. aprilis 13.