Tavaszi takarítás a salgóbányai táborban

A Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület, Kinizsi DSE és a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tantestületének egy része hétvégén a Salgóbányai Ifjúsági Táborban társadalmi munka keretében a tábor nyári táborozásra való felkészítését megkezdte. 12 fős csapat gyűlt össze. Pénteken munka után indultunk el, és szombaton egész nap dolgoztunk. A csapat ketté vált. Az egyik csapat az egész tábor területét szedte rendbe: az egész udvart felgereblyéztük, összegyűjtöttük a faleveleket; míg a másik csapat a tábor hátsó kerítését bontotta le.Aztán menet közben döntöttek úgy, hogy többet is vállal a csapat: a konyha mögötti részt teljesen kitisztították a fiúk. A tábor melletti üres telek kerítését megtisztították a szederindáktól, elszáradt futónövényektől, vadon nőtt akáchajtásoktól, a kerítésbe belenőtt bodzabokroktól.
A kezdeményezés Drávay Csaba tanár úrtól indult, akinek az édesapja, Drávay József volt az, aki az egész tábort jó 40 évvel ezelőtt megálmodta és létrehozta. Akkor is java részt társadalmi munkában készült el a tábor. Ezt a hagyományt elevenítettük föl csatlakozván az idei Önkéntesség Európai Éve 2011 című programsorozathoz.
Az előkészületek szerves része volt az is, hogy egyeztettünk az Önkormányzattal, a fenntartó nagy örömmel vette a kezdeményezésünket.
Nagyon jól érezte magát a kis csapat, valóban örömmel végeztük a munkát.

A képekre kattintva megtekinthetik a galériát.

2011. aprilis 10.