Hanák Kolos Teljesítménytúra

Az iskolánk lassan egy évtizede folyamatosan részt vesz az áprilisban megrendezésre kerülő országos ismeretségű és legnépszerűbb Hanák Kolos mátrai teljesítménytúrán, amelyet a gyöngyösi Hanák Kolos Turistaegyesület szervez meg és bonyolít le.
Idén 2011. április 16-án, szombaton voltunk 35 fővel Abonyból a Kinizsi DSE, A Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület és Herédi János tanár úr szervezésében. Erre jelentős számban volt diákok, és gyakran a diákjaink barátai, ismerősei is eljönnek velünk. Három távra lehet nevezni: Mátrabérc ( 55, 6 km), Hanák Kolos (35, 6 km) és Muzsla ( 25, 9 km). Mindegyik távhoz meghatározott szintidő is kapcsolódik, de azok a résztvevők is kapnak oklevelet és teljesítési igazolást, akik szintidőn kívül teljesítették a távot.
A túrán a diákok kipróbálhatják teljesítőképességüket, akaraterejüket, de emellett a gyönyörű táj és kilátás legalább annyira magával ragadó volt az idei évben is.

A következő túra a Téli Mátra lesz 2012 januárjában. Várhatóan csapatunk azon is részt fog venni, amire majd várjuk régebbi diákok és barátaik jelentkezését is.

A képekre kattintva megtekinthetik a galériát.

2011. aprilis 10.